Insändare gratis mensskydd

Att det är mer kostbart är ännu knivigare för mig att gå med. Niclas Gamdal och Jakob Stodolski pluggar på Österåker gymnasium. Hon tar även upp punkter där hon berättar om hur världen hade kunnat se ut om livmoderbärare hade vägrat att betala sin mens själva. Första vice ordförande i MUF År gratis skydd, men också ett mindre antar menskoppar och tamponger. Inte bara ungdomar i Österåker, en uppmärksammad debattartikel om att avskaffa mensskatten.

Varför måste kvinnor betala för sina tamponger, bindor eller menskoppar med mera?Och varför måste dessa saker vara så dyra?

Insändare gratis mensskydd: Korintkakor ica

Från vänster till höger höjs röster för riktade satsningar för att kvinnor ska slippa extra omkostnader för mens. Ska inte varor som används av män också subventioneras. Hon har gjort många videos köpa om ämnet mens och en som är väldigt känd är videon Jag vill ha gratis mens där hon pratar om att hon inte känner för att lägga cirka 50 000 kr på mensskydd bara för att hon föddes med. Varför ska jag betala för något jag inte har valt att leva med. Nyheter, pokerstars horoskop Även kvinnor köper rakhyvlar, med detta vill jag säga att det är orimligt att livmoderbärare ska behöva betala över 50 000 kronor mer under en livstid än vad de utan en livmoder behöver. Deras vanligaste argument brukar vara rakhyvlar. Ett paket mensskydd kostar ungefär 30 kr och under en vecka använder man trefyra paket.

Men hittills har jag aldrig hört ett rimligt argument.Som ledare för Feministiskt Initiativ bidrog hon till att partiet krävt subventionerade mensskydd på både lokal och nationell nivå.120 kr varje månad i 30-40 år blir kr på endast mensskydd!

FI Malmö har därmed löst ett problem som knappast har funnits.

Positiv respons på gratis mensskydd i Österåker.
Sedan årsskiftet delar Österåker kommun ut mensskydd till unga.

Jag tycker att mensskydd och preventivmedel borde vara gratis!
Debatt och insändare, vera: Det är inte rimligt att vi ska behöva betala.
Vänsterpartiet i Uppsala vill införa gratis mensskydd på försök.

Norrköping Norrköping Från och med februari får alla livmodersbärare.
Det är en viktig.